12:03:58    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Maandag, 26 augustus 2013 12:22 uur, laatst gewijzigd op 28 augustus 2013 00:20 uur

Cuadrilla: 'MER schaliegas oké'

Cuadrilla: \'MER schaliegas oké\'

Gaswinningsbedrijf Cuadrilla onderschrijft het besluit van minister Henk Kamp dat ook voor proefboringen naar schaliegas een milieueffectrapportage moet worden opgesteld. Bij zo’n onderzoek moet duidelijk worden wat dergelijke boringen voor gevolgen hebben voor onder meer de gemeenten Boxtel en Haaren.

In een eerste reactie op de brief over schaliegas die de minister maandag naar de Tweede Kamer stuurde, zegt Cuadrilla zich ’zeer van bewust’ te zijn dat het boren naar schaliegas maatschappelijke discussie en onrust met zich meebrengt. ,,We vinden het van belang dat de zorgen die in deze discussie naar voren worden gebracht, serieus worden genomen en door transparante communicatie en/of aanpassingen van de plannen en werkwijze van Cuadrilla zo veel mogelijk worden weggenomen."

Cuadrilla zegt dat haar inzet erop is gericht om schoon en veilig te werken. Ook wil het bedrijf in dialoog met belanghebbenden: ,,We willen open communiceren over wat we doen én wat we nog beter en meer kunnen doen. Dat geldt niet alleen voor de proefboringen en de evaluatie van de resultaten hiervan, op basis waarvan tot volgende stappen en randvoorwaarden wordt besloten, maar ook voor mogelijke schaliegaswinning.”

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus buisman optiek EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Toverboom TopSlank Geld en Makelaardij Elan Bikes support Filipe Huidtherapie Doornmalen electro Alfa Geerts advies