14:17:32    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 08 februari 2014 10:32 uur, laatst gewijzigd op 08 februari 2014 12:24 uur

Contouren kV-station zichtbaar

Contouren kV-station zichtbaar

De contouren van het kV-station dat onder de rook van Lennisheuvel wordt gebouwd, worden zichtbaar. Deze week is begonnen met het plaatsen van betonnen elementen voor de transformatorboxen.

Met behulp van achttien grote transporten zijn de prefab elementen deze week aangevoerd via de Keulsebaan. Via de tijdelijke toegangsweg zijn ze afgeleverd op het bouwterrein; een mammoetkraan zette ze op de juiste plek.

Het kV-station wordt gebouwd aan de Keulsebaan, langs het datacenter van Rabobank Nederland. Het gaat voorzien in de stroomvoorziening voor Boxtel en omgeving. De komst van de voorziening van TenneT en Enexis stuitte op veel weerstand in Lennisheuvel.

In overleg met alle partijen is een locatie gevonden op bedrijventerrein Vorst, die de minste weerstad oproept. Het kV-station zal medio 2014 worden opgeleverd. (Foto: Marc Cleutjens).

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Beleef Boxtel EmielTechniek Geld en Makelaardij Olieenzo Doornmalen electro Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies buisman optiek Modecentrum Frans Theelen Remax-optimus TopSlank