05:15:43    dinsdag, 04 augustus 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 17 mei 2014 21:17 uur, laatst gewijzigd op 17 mei 2014 21:20 uur

Concours hippique met 500 starts

Concours hippique met 500 starts

Op de foto: Impressie van de finale van de spingwedstrijd voor pony's. (Foto: Marc Cleutjens).

De hippische sportvereniging Sint-Martinus houdt dit weekeinde een concours hippique in Boxtel. Er verschijnen op twee wedstrijddagen honderden deelnemers in de ring.

Nadat zaterdag alle aandacht was gericht op ruiters en amazones die met pony's naar de weilanden aan de Mijlstraat waren afgereisd, staan zondag vanaf 09.00 uur wedstrijden met paarden op het programma. Het jeugdprogramma, compleet met spijkerbroekhangen, zal zondag dus wat serieuzer zijn, compleet met clinic.

Volgens voorzitter Marc Verbeeten van Sint-Martinus zullen op het terrein aan de Mijlstraat zo'n vijfhonderd starts plaatsvinden. De jury heeft de handen dus meer dan vol om alle proeven in vele klassen te beoordelen. ,,We hebben enkele honderden deelnemers, een aantal ruiters en amazones rijdt meerdere proeven met één paard of komt in actie met twee paarden."

Het wedstrijdterrein omvat naast een groot aantal dressuurringen een fraaie arena waar de spannende en vooral ook spectaculaire springwedstrijden worden gehouden. Vanaf een sfeervol terras, compleet met enkele winkeltjes waar ruiterbenodigdheden verkocht worden, kunnen alle belangrijke wedstrijden gadegeslagen worden.

Het concours hippqiue duurt zondag 18 mei tot omstreeks 17.00 uur. De toegang is gratis. Het terrein is gelegen aan de Mijlstraat, ter hoogte van het Velderswegje. Deelnemers worden met borden naar de juiste parkeerterreinen geleid.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Meubelmakerijdenberg TopSlank Doornmalen electro Remax-optimus buisman optiek Podium Boxtel Geld en Makelaardij Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Geerts advies Huidtherapie Olieenzo Elan Bikes support Alfa