14:45:13    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 11 juli 2011 17:26 uur, laatst gewijzigd op 13 juli 2011 17:24 uur

Commotie over kinderdagverblijf

Commotie over kinderdagverblijf

Op de foto: Met het plaatsen van borden in de Ons Doelstraat benadrukt een buurtbewoner voor de komst van een kinderdagverblijf te zijn. (Foto: Albert Stolwijk).

De mogelijke komst van een kinderdagverblijf naar het pand aan de Ons Doelstraat 44 zorgt voor commotie bij de bewoners van de Ons Doelstraat, Elisabeth Bas en de Breukelsestraat. Waar een deel vreest voor geluidsoverlast, zijn anderen juist positief over de komst van een kinderdagverblijf. Maandag hing een buurtbewoner grote borden op om de plannen van de familie Kelders te steunen.

De plannen voor kinderopvang aan de Ons Doelstraat 44 zijn van Edwin Kelders, eigenaar van het pand. Hij wil in het gebouw een kinderdagverblijf creëren voor maximaal 92 kinderen. ,,We bieden plaats aan 32 kinderen in de leeftijd van nul tot vier jaar, de overige 60 komen alleen voor buitenschoolse opvang”, legt Kelders uit. Het plan ontstond nadat sportschool HiPa Sports het pand moest verlaten na jarenlange procedures. ,,Er zijn lange wachtlijsten bij de diverse kinderdagverblijven in Boxtel”, stelt Kelders. ,,We voldoen met dit plan aan een behoefte die er in Boxtel is.”

Buurtbewoners denken daar anders over. Niet alleen maken zij zich zorgen over mogelijke overlast door de kinderen van het verblijf, het gaat ook om het autoverkeer. Bewoners van vijftien adressen in de omgeving van de Ons Doelstraat 44 hebben hun handtekening gezet onder een beroepschrift. ,,De rechtbank beslist uiteindelijk over de plannen van Kelders, maar het is duidelijk dat wij het er niet mee eens zijn”, aldus de bezwaarmakers.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Filipe Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Elan Bikes support Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Geerts advies TopSlank buisman optiek Remax-optimus Huidtherapie Doornmalen electro