23:51:18    dinsdag, 02 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 26 september 2014 22:25 uur, laatst gewijzigd op 27 september 2014 17:42 uur

Coffa naar WK taekwondo

Coffa naar WK taekwondo

Op de foto: Gabriëlle Coffa uit Boxtel is een van de zes taekwondoka's die Nederland vertegenwoordigen tijdens het WK Poomsae in Mexico. (Foto: Paulien Tabak).

Gabriëlle Coffa uit Boxtel is een van de zes taekwondoka's die afgelopen week is geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het wereldkampioenschap Poomsae 2014. De sportevenement wordt van 30 oktober tot en met 2 november gehouden in het Mexicaanse Aquascalientes.

Taekwondo Poomsae is een wedstrijdvorm waarin met aanval- en verdedigingstechnieken in een vooraf vastgesteld patroon wordt gestreden tegen een denkbeeldige tegenstander. Een deskundige jury beoordeelt de gelopen stijlvormen van de deelnemers op onder andere kracht, snelheid en uitvoering van de techniek.

Het Nederlands WK-team Poomsae bestaat ervaren sporters en nieuw talent, meldt Taekwondobond Nederland. Naast Coffa, die uitkomt in de categorie senioren 1 dames, wordt de selectie gevormddoor Ata Alavi (Rotterdam), Romario Soekandar (Barendrecht), Joël van der Weide (Best), Louise van der Vhee (Oss) en Jessy Berghout (Tiel). Zij worden begeleid door bondscoach Rob Janssen uit Meijel.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij buisman optiek Geerts advies EmielTechniek Doornmalen electro Olieenzo Podium Boxtel Huidtherapie Alfa Meubelmakerijdenberg Toverboom Elan Bikes support Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus