08:52:28    zondag, 23 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 26 november 2013 12:36 uur, laatst gewijzigd op 26 november 2013 12:38 uur

'Code groen' voor Voedselbank

\'Code groen\' voor Voedselbank

Op de foto: Vrijwilligers aan het werk bij de Voedselbank Boxtel (Foto: Peter de Koning).

Bij de Voedselbank Boxtel aan het Ronduutje is donderdag 21 november een nulmeting verricht op het gebied van voedselkwaliteit. Voedselbank Boxtel kreeg ’code groen’ als resultaat.

Tijdens deze test werd de wetgeving van de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) getoetst. Voedselbank Boxtel behaalde 86 punten. De inspecteur constateerde slechts enkele tekortkomingen. Deze worden benoemd in een verbeterrapport en de Voedselbank heeft vier weken de tijd om deze punten op te lossen.

Voorzitter Alphons van der Heijden geeft aan dat de Boxtelse Voedselbank zich vrijwillig meldde. ,,Deze nulmetingen vormen de start van een omvangrijk project van VVN. Alle voedselbanken in Nederland moeten binnen twee jaar voldoen aan de eisen van een voedselveilige organisatie.”

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 28 november.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus EmielTechniek Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht TopSlank Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro buisman optiek Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Filipe Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies