11:46:34    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 07 augustus 2013 15:58 uur, laatst gewijzigd op 07 augustus 2013 23:16 uur

Coalitie valt uiteen in Boxtel

Coalitie valt uiteen in Boxtel

De coalitie in Boxtel is gevallen. De drie coalitiepartners Combinatie95, PvdA/GroenLinks en InBox hebben woensdagmiddag het vertrouwen opgezegd in de grootste raadspartij Balans.

Deze week werd duidelijk dat de spanning tussen de coalitiepartners verder opliep. Aanleiding voor de breuk zijn opmerkingen van Balans-raadslid Jan Vervoorn, die wethouder Peter van de Wiel (Combinatie95) verantwoordelijk houdt voor het verlenen van een vergunning voor proefboringen naar schaliegas.

De andere coalitiepartijen reageerden furieus over deze opmerkingen omdat zij menen dat dit besluit unaniem is genomen door het gemeentebestuur, inclusief Balans-wethouder Wim van der Zanden. Vanuit de oppositie werd deze week al aangegeven dat de houdbaarheidsdatum van het gemeentebestuur is overschreden.

De drie coalitiepartijen Combinatie95, PvdA/GroenLinks en InBox hebben woensdagmiddag een persconferentie belegd en toegelicht waarom ze het vertrouwen in Balans hebben opgezegd.

Lees uitgebreide berichtgeving, analyses en commentaren in onze editie van donderdag 8 augustus.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Olieenzo Alfa Remax-optimus Geerts advies Geld en Makelaardij Filipe Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Toverboom Meubelmakerijdenberg buisman optiek EmielTechniek