20:03:07    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Maandag, 14 april 2014 21:43 uur, laatst gewijzigd op 14 april 2014 23:17 uur

Coalitie Boxtel in de startblokken

Coalitie Boxtel in de startblokken

Boxtel heeft een nieuwe coalitie: Combinatie95, SP, INbox en D66. Een van de wethouders wordt Marusjka Lestrade (D66), thans lid van Provinciale Staten.

De vier partijen presenteerden maandagavond hun concept-coalitieakkoord in het gemeentehuis. Voor zover aanwezig zetten de raadsleden van de partijen hun handtekeningen onder de bereikte beleidsafspraken. Peter van de Wiel (C95) wordt de enige fulltime wethouder. Lestrade gaat, net als Eric van den Broek (SP) en Herman van Wanrooij (INbox) vier dagen per week werken. Door te snijden in eigen vlees wil het college het goede voorbeeld geven om besparingen te realiseren.

Het motto waarmee de vier partijen aan de slag gaan luidt: 'Ruimte voor innovatie. Op alle fronten'. Het concept-akkoord wordt dinsdag 22 april voorgelegd aan de op 19 maart gekozen gemeenteraad, waarin de vier partijen een ruime meerderheid hebben van 13 van de 23 raadszetels.

Opvallende naam in het nieuwe college is oud-raadslid Marusjka Lestrade, die na haar vertrek uit de Boxtelse politiek koos voor Provinciale Staten. Lestrade was in Boxtel nauw betrokken bij onderwijsvraagstukken, onder meer als voorzitter van Brede Scholen Boxtel.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Doornmalen electro Alfa Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Geerts advies Olieenzo Elan Bikes support Huidtherapie Beleef Boxtel TopSlank buisman optiek Podium Boxtel Filipe