19:11:55    zondag, 12 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 11 oktober 2012 12:31 uur, laatst gewijzigd op 11 oktober 2012 23:45 uur

Circolo al open voor basisscholen

Circolo al open voor basisscholen

Op de foto: De zes artiesten van de groep TENT gaven een show weg vol acrobatiek. (Foto: Peter de Koning).

De openingsvoorstelling van Circo Circolo in Liempde vond donderdagavond pas plaats, maar tent Circolino op landgoed Velder opende zich ’s ochtends al voor 420 leerlingen van basisscholen De Oversteek uit Liempde, De Bolster uit Sint-Michielsgestel en De Sonnewijzer uit Son en Breugel. Zij namen deel aan het project 'De klas als piste' en als afsluiting gingen de scholieren naar de voorstelling 'Loop' van de groep TENT.

De afgelopen weken kregen 57 groepen van 14 basisscholen uit Het Groene Woud les over het circus. Zo werd verteld over de geschiedenis van het circus en de kinderen kregen verschillende workshops. Het project werd afgesloten met een prijsvraag. Leerlingen mochten op school hun eigen circustruc maken en op beeld vastleggen. De jury, bestaande uit onder andere wethouder Tossy de Man van de gemeente Boxtel, wees twee leerlingen van De Bolster aan als winnaars. De basisschool kreeg allerlei circusattributen mee naar huis.

Ook de andere basisscholen die donderdag aanwezig waren, kregen een prijs: een échte circusvoorstelling. De groep TENT, die in deze voorstelling werkt met net afgestudeerde jongeren van circusopleidingen, liet een show vol acrobatiek zien. Het jonge publiek applaudisseerde luid voor de kunsten van deze zes artiesten. ,,Ze waren zó lenig”, vond Nina Megens van De Oversteek. ,,Je ziet echt dat ze lang hebben geoefend.”

Donderdagmiddag gaan leerlingen van De Spelelier, De Hobbendonken en de Prinses Amaliaschool naar de voorstelling. De Vorsenpoel, De Theresiaschool uit Lennisheuvel, De Michaëlschool zijn vrijdagochtend aan de beurt.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Beleef Boxtel Filipe Podium Boxtel Remax-optimus Geerts advies Geld en Makelaardij TopSlank Elan Bikes support Huidtherapie Alfa Doornmalen electro Olieenzo