11:54:27    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 17 mei 2014 09:28 uur

Certificaat voor alle Taalmaatjes

Certificaat voor alle Taalmaatjes

Op de foto: Alle deelnemers aan het project Taalmaatjes poseren met raadslid Kübra Atalay en hun coaches in bibliotheek De Meierij. (Foto: Marc Cleutjens).

Raadslid Kübra Atalay (CDA) heeft vrijdag alle deelnemers aan het project Taalmaatjes verrast met een certificaat. De certificaten werden uitgereikt aan het slot van de Week van de Taal, die ook in Boxtel werd gehouden.

Onder leiding van enkele coaches van ContourdeTwern verdiepten 25 inwoners van Boxtel zich een week lang elke middag in de Nederlandse taal. Wat ze verenigde? Hun niet-Nederlandse afkomst. Volgens initiatiefneemster Jola Wouterse kwamen de deelnemers uit zestien landen, waaronder Irak, Iran, Peru, Rusland en Ghana.

Vrijdagmiddag werd het project rond de Taalmaatjes afgesloten met een speurtocht door het centrum. Daarna volgde een officiële afsluiting met hapjes en drankjes in bibliotheek De Meierij. Hier sprak raadslid Atalay de deelnemers op inspirerende wijze toe. ,,Taal zorgt ervoor dat je een brood kunt kopen bij de bakker. Maar geeft je je ook vrijheid en onafhankelijkheid."

Naast een certificaat kregen alle deelnemers aan het project een jeugdversie van de Dikke Van Dale, alsmede drie zonnebloemen. Het leesproject stopt niet; belangstellenden zijn elke woensdagochtend welkom in de bibliotheek om aan de sluiten bij Taalmaatjes.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Alfa Geerts advies Olieenzo Beleef Boxtel Toverboom EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg TopSlank buisman optiek Huidtherapie Filipe Geld en Makelaardij Remax-optimus