08:32:17    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 15 maart 2014 16:02 uur, laatst gewijzigd op 15 maart 2014 16:04 uur

Cartoonworkshop Balans in Croon

Cartoonworkshop Balans in Croon

Op de foto: Marcel Jurriens geeft een cartoonworkshop voor de prijswinnaars van Balans. (Foto: Marc Cleutjens).

De politieke partij Balans heeft zaterdag een drukbezochte cartoonworkshop gehouden. In een leegstaand winkelpand in De Croon werden ongeveer 25 deelnemers onderworpen aan een lesje cartoon tekenen door Boxtelaar Marcel Jurriens.

De cartoonworkshop was een uitvloeisel van een prijsvraag die Balans gedurende de verkiezingscampagne uitschreef. Naast de winnaars van de prijsvraag deden ook enkele prominente partijleden mee, onder die lijsttrekker Wim van der Zanden, raadslid Marielle van Alphen en oud-raadslid Jan Vervoorn.

De partij is enthousiast over de cartoons die Jurriens heeft gemaakt. ,,Hij is erin geslaagd om actuele politieke onderwerpen op een luchtige manier voor het voetlicht te brengen", stelde Vervoorn. De cartoonist zelf is ook opgetogen. ,,Mijn kinderen vinden het leuk dat ze mijn tekeningen nu in heel Boxtel zien hangen. En zelf vind ik dat eigenlijk ook heel leuk", zei Jurriens, die als 32 werkt als zelfstandig cartoonist en illustrator.

Met enkele handige tips leerde hij de amateur-tekenaars in de winkel aan de Croonpassage de fijne kneepjes van het vak. ,,De workshop geef ik vaker en is altijd een succes. Binnenkort ga ik ermee aan de slag voor Veilig Verkeer Nederland en kom ik ermee op acht scholen."

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Geld en Makelaardij Remax-optimus Filipe Olieenzo TopSlank Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Huidtherapie Elan Bikes support Geerts advies Alfa Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Beleef Boxtel