15:23:49    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 08 augustus 2014 12:04 uur, laatst gewijzigd op 08 augustus 2014 13:36 uur

'Camera's intensiever inzetten'

\'Camera\'s intensiever inzetten\'

De gemeente Boxtel schafte eerder twee mobiele camera's en zette deze tot nu toe in tijdens een drietal evenementen: de huldiging van Michael van Gerwen, carnaval en Koningsdag. De aanschafkosten bedroegen 25.000 euro. Balans pleit ervoor nog vaker cameratoezicht te houden, bijvoorbeeld tijdens de Boxtelse kermis die vrijdag 15 augustus van start gaat.

Volgens de partij is het veelgebruikte argument dat cameratoezicht de privacy van mensen aantast inmiddels achterhaald. ,,Door afstemming en de integratie van de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Gemeentewet kan de burgemeester besluiten tot inzet van de camera's en uitlezing van de beelden onder regie van de politie", schrijft Balans in een brief naar het college van B. en W. Als camera's vaker worden ingezet, verhoogt dat het veiligheidsgevoel, aldus Balans. Ook zou het preventief kunnen werken en leiden tot minder politie-inzet.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie EmielTechniek Geerts advies Remax-optimus Toverboom TopSlank Doornmalen electro Olieenzo Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Filipe