19:48:13    maandag, 25 mei 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 21 oktober 2011 12:23 uur, laatst gewijzigd op 21 oktober 2011 14:55 uur

Caesar en Cleopatra op JRL

De derde editie van de gymnasiumdag op het Jacob-Roelandslyceum werd vrijdagochtend feestelijk geopend. Julius Caesar en Cleopatra kwamen naar de school om de dag te openen. Tijdens de gymnasiumdag staan allerlei activiteiten op het programma die te maken hebben met de klassieke oudheid.

De gymnasiumdag wordt elk jaar op de school gehouden om het gymnasium te profileren. ,,We willen laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gymnasium”, vertelt docent Robert Chamalaun. ,,De onderbouw leert meer over de klassieke oudheid en voor de bovenbouw is de dag een verdieping van de lesstof. Alle activiteiten sluiten aan bij de inhoud van het lesprogramma.”

Leerlingen uit de onderbouw kregen onder meer een lezing van medewerkers van themapark Archeon. Ook MiK Kunsteducatie verzorgde workshops waarbij werd ingegaan op muziek en dans uit de klassieke oudheid. De bovenbouwleerlingen kregen een lezing van Anton van Hooff, universitair hoofddocent aan de Radboud Universiteit Nijmegen. ,,De gymnasiumdag is elk jaar erg leuk”, vindt een groep leerlingen uit die vijfde klas die voor de gelegenheid allemaal in toga gekleed naar school kwamen. ,,De docenten verzinnen allerlei leuke activiteiten die ook nog eens leerzaam zijn.”

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel buisman optiek Huidtherapie Elan Bikes support Geld en Makelaardij EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Olieenzo Podium Boxtel Toverboom Alfa Geerts advies TopSlank