15:28:52    vrijdag, 28 februari 2020
brabants centrum logo
Maandag, 25 augustus 2014 11:10 uur, laatst gewijzigd op 25 augustus 2014 14:41 uur

Cadeautje op eerste schooldag

Cadeautje op eerste schooldag

Op de foto: De leerlingen uit groep 1 en 2 van de Sint-Petrusschool zetten maandagochtend hun stoelen in een kring. Iedereen kreeg de kans om over zijn zomervakantie te vertellen. (Foto: Peter de Koning).

Voor de Regio Zuid zit de zomervakantie er weer op. Leerlingen van de basisscholen en de middelbare scholen startten maandag met hun eerste lesdag. Bij de Sint-Petrusschool in Boxtel werd iedere scholier hartelijk ontvangen.

Leerkrachten hadden een aantal kleurige erebogen bevestigd aan de hekken bij de ingang en directeur Hans Küsters en adjunct-directeur Debbie van der Vorst wachtten alle kinderen bij de ingang van het schoolplein op om hem een welkomstcadeau te overhandigen: een sleutelhanger in de vorm van een sleutel. ,,Jullie krijgen allemaal de sleutel van de school”, zei de directeur vrolijk. Hij merkte op dat iedereen goedgehumeurd is. ,,De vakantie heeft lang genoeg geduurd en de kinderen hebben er allemaal weer zin in. Jaarlijks zorgen we voor een cadeautje. Ook mogen alle ouders de eerste dag na de zomervakantie even mee de klas in.”

In de kleutergroep van juffrouw Anita van de Petrusschool begonnen vier nieuwelingen aan hun allereerste schooldag. ,,We zetten de kinderen op een plekje dicht bij de leerkrachten en houden ze extra goed in de gaten”, aldus Anita. Ook startte een nieuwe leerkracht in de groep: Juffrouw Kim. Zij gaf vorig jaar les aan groep vier en kreeg maandagochtend meteen een lastige test voor de kiezen: ze moest alle namen van de kleuters in haar nieuwe klas opnoemen. Dat ging vlekkeloos…

Lees meer over de eerste schooldag in Brabants Centrum van donderdag 28 augustus.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Huidtherapie Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg TopSlank Olieenzo Filipe EmielTechniek Beleef Boxtel Toverboom buisman optiek Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel