12:53:46    woensdag, 03 juni 2020
brabants centrum logo
Maandag, 26 mei 2014 09:02 uur, laatst gewijzigd op 27 mei 2014 11:04 uur

CDA levert in maar blijft grootste

CDA levert in maar blijft grootste

Op de foto: Nederland ging donderdag als een van eerste naar de stembus voor het Europees Parlement; zondag sloten in de meeste andere landen om 23.00 uur de stemlokalen. (Foto: Marc Cleutjens).

Net als vijf jaar geleden heeft het CDA in Boxtel het meeste aantal stemmen behaald tijdens de Europese verkiezingen. Maar de partij trok donderdag 22 mei wel ruim vierhonderd kiezers minder getrokken. D66, SP en iets mindere mate de VVD zijn de grote winnaars in Boxtel.

D66 behaalde vijfhonderd stemmen meer en kwam uit op een totaal van 1.323 waarmee de partij als tweede eindigde. De SP kreeg bijna driehonderd stemmen meer en kwam uit op 1.087.

Waar tijdens de vorige verkiezingen nog ruim elfhonderd Boxtelaren op de PVV stemden, kreeg deze partij net als elders klappen en moest genoegen nemen tweehonderd stemmen minder. Ook de PvdA leverde tweehonderd stemmen in en bleef steken op 651.

Zondagavond 25 mei sloten in de meeste Europese landen de stembussen en konden de uitslagen gepubliceerd worden. De opkomst in Boxtel (34 procent) was nagenoeg gelijk aan die van vijf jaar geleden, maar was bijna 3 procent lager dan het landelijk gemiddelde.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Alfa Elan Bikes support Remax-optimus Olieenzo buisman optiek Filipe Beleef Boxtel EmielTechniek Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom