00:15:04    vrijdag, 29 mei 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 25 maart 2014 09:48 uur, laatst gewijzigd op 27 maart 2014 22:34 uur

C95 'verkent' coalitievorming Boxtel

C95 \'verkent\' coalitievorming Boxtel

Op de foto: Peter van de Wiel (Combinatie95): ,,Zaterdag 29 maart praten we verder over coalitieonderhandelingen." (Foto: Peter de Koning).

UPDATE - Met partijgenoot en raadslid Peter Manniën uit Lennisheuvel als secondant heeft lijsttrekker Peter van de Wiel van Combinatie95 zaterdag 22 maart de eerste verkennende gesprekken gevoerd voor de Boxtelse coalitievorming. ,,Er is nog niet inhoudelijk gesproken, maar gevraagd hoe elk van de zeven andere partijen de verkiezingsuitslag duiden”, aldus Van de Wiel.

Aanvankelijk zou Combinatie95 maandag tijdens een intern overleg bepalen hoe de coalitievorming verder gestalte moet krijgen. ,,Maar omdat de kans aanwezig was dat er een hertelling zou komen, hebben we dat overleg opgeschort tot na de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond”, meldt demissionair wethouder Van de Wiel namens zijn partij. Tijdens dat intern overleg zal besloten worden of het zin heeft om nogmaals gesprekken te voeren met vertegenwoordigers van alle raadsfracties óf dat al een voorkeursrichting bepaald wordt voor een mogelijke meerderheidscoalitie.

Welke kant het ook opgaat, in principe wil Combinatie95 zaterdag29 maart de gesprekken voortzetten, meldde Van de Wiel donderdag voorafgaand aan de vergadering waarin hij net als 21 andere Boxtelaren werd geïnstalleerd als lid van de nieuw gekozen gemeenteraad.

 

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Toverboom Remax-optimus EmielTechniek Alfa Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Elan Bikes support TopSlank Geerts advies Huidtherapie Olieenzo