22:16:32    maandag, 13 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 12 oktober 2012 16:14 uur, laatst gewijzigd op 12 oktober 2012 16:16 uur

Byzantijns koor zingt

Byzantijns koor zingt

Het Klein Byzantijns Koor uit Utrecht treedt zondag 21 oktober om 14.00 uur op in de Lennisheuvelse Sint-Theresiakerk. De gemengde zanggroep luistert een wijding van iconen op die zijn gemaakt tijdens een schildercursus bij de paters assumptionisten.

Niet alleen de cursisten die in de voorbije periode onder leiding van Liesbeth Smulders iconen hebben gemaakt, kunnen hun creaties laten wijden. Dat kunnen ook andere belangstellenden doen die in het bezit zijn van zo’n veelal op hout geschilderde heiligenafbeelding uit de orthodox-christelijke traditie. Daarnaast zijn ook bezoekers welkom die alleen willen genieten van de koorklanken. Het Klein Byzantijns Koor Utrecht zingt a-cappela vierstemmige werken uit de Russisch-orthodoxe kerk. De 21 zangers en zangeressen staan onder leiding van Ilia Belianko.

Pater Arno Burg gaat voor in de viering waarin de iconen worden gewijd. Na afloop van de ongeveer een uur durende bijeenkomst, vertolkt het koor nog enkele liederen. Bezoekers betalen 3,50 euro entree.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Geerts advies Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Huidtherapie Doornmalen electro EmielTechniek Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Remax-optimus TopSlank Toverboom Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Filipe