19:56:01    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 27 september 2014 12:56 uur, laatst gewijzigd op 28 september 2014 11:49 uur

Buurtpark krijgt opknapbeurt

Buurtpark krijgt opknapbeurt

Op de foto: Omwonenden van het vroegere processiepark op Duinendaal zijn druk bezig met het aanharken van het pad. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

In Boxtel was zaterdag tijdens de Nationale Burendag sprake van een mooi 'een-tweetje' tussen de gemeente en de onwonenden van het vroegere processiepark op Duinendaal. Gezamenlijk hadden zij de krachten gebundeld om de paden in het fraaie buurtparkje op te knappen.

Wijkwethouder Eric van den Broek was niet te beroerd om zelf de handen uit de mouwen te steken. ,,Als gemeente hebben we het voorwerk verricht door het grind hier uit te storten en de materialen te leveren. De taak van de omwonenden is om de paden aan te harken, te egaliseren en aan te trillen met een machine. Het verbetert de uitstraling van het park, dat in voorgaande jaren door de mensen hier uit de buurt toch al is opgeschoond, prima onderhouden en ontdaan van zwerfaval", zei de wethouder.

Het nuttige werd zaterdag met het aangename gecombineerd in het park, waarbij de kinderen zich uit konden leven op een springkussen en mochten schilderen. Tafels en stoelen waren neergezet voor een gezellig samenzijn tussen de buurtgenoten en voor een hapje en een drankje.

Ook elders in Boxtel, waaronder aan het Ronduutje en in de straat De Linnenbleker in Boxtel-Oost en in Liempde (buurtverenigingen Looeind en Roderweg) en Esch (De Venakker en de Moeschtuin aan de Witvensedijk) werd Burendag gevierd.  

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo TopSlank Filipe Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Elan Bikes support Meubelmakerijdenberg buisman optiek Podium Boxtel Huidtherapie Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Remax-optimus Beleef Boxtel