15:53:05    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 21 juli 2011 14:52 uur, laatst gewijzigd op 21 juli 2011 14:53 uur

Buurt ruimt zwerfvuil bij Lange Loop

Buurt ruimt zwerfvuil bij Lange Loop

Op de foto: Hans Maassen, Ad van Gennip en Ad van Gestel ruimen zwerfafval op langs De Lange Loop. (Foto: Henk van Weert).

Elk jaar in maart wordt de landelijke campagne Nederland Schoon georganiseerd om zwerfvuil op te ruimen. Omdat buurtvereniging ’t Bultje het hele jaar door al rotzooi in de eigen wijk opruimt, gaf de club eerder dit jaar opnieuw geen gehoor aan de uitnodiging van de gemeente Boxtel om mee te doen. De oproep die ’t Bultje gelijktijdig deed aan andere buurten om ook door het jaar heen de omgeving schoon te houden, was in de wijk Oost niet aan dovemansoren gericht…

Sinds kort gaan in de wijk Oost om de veertien dagen vrijwilligers op pad. Gewapend met prikstok en vuilniszakken verwijderen zij zwerfafval uit de berm langs De Lange Loop. ,,Op die manier houden wij het wandel- en fietspad op de oever van de Dommel schoon”, meldt secretaris Ad van Gennip van de vereniging Dommel door Boxtel.

Meteen nadat hij de oproep van buurtvereniging ’t Bultje als ingezonden brief in deze krant las, stuurde hij een brief rond om het voorbeeld in de wijk Zandvliet te volgen. Een groepje van tien vrijwilligers meldde zich. Per toerbeurt gaan mensen die langs of vlakbij de Dommel in Boxtel-Oost wonen twee aan twee op vrijdagochtend een uurtje de bermen opschonen.

,,En als er grote stukken of hopen vuil worden gevonden, hoeven we maar naar Openbare Werken van de gemeente te bellen en dan wordt dat ook opgeruimd. Het afval dat we zelf verzamelen deponeren we in de vuilnisbakken die op de diverse plekken langs De Lange Loop staan. Zo blijft het mooi schoon aan de oever van de Dommel”, aldus Van Gennip.

Hij hoopt dat in meer buurten mensen regelmatig de rommel in openbare plantsoenen op willen ruimen. ,,Het is niet alleen nuttig, maar ook nog gezellig want na afloop drinken we altijd samen koffie.”

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Filipe Toverboom Beleef Boxtel Elan Bikes support Alfa EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Doornmalen electro Geerts advies Huidtherapie Olieenzo