10:55:14    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 30 oktober 2013 11:03 uur, laatst gewijzigd op 30 oktober 2013 12:35 uur

Burgemeester Buijs naar China

Burgemeester Buijs naar China

Op de foto: Met een delegatie van de provincie Noord-Brabant reist burgemeester Mark Buijs van Boxtel zaterdag naar China voor een tiendaagse economische missie. (Foto: Albert Stolwijk).

In China hoopt de gemeente Boxtel komende week contacten te leggen met investeerders voor duurzame verwerking van groen restafval. Burgemeester Mark Buijs reist met duurzaamheidsmanager Daan Arkesteijn mee met een economische missie van de provincie. Ook vertegenwoordigers van de tien Brabantse bedrijven zijn uitgenodigd door gedeputeerde Bert Pauli.

Boxtel werkt aan de realisering van een biomassaplein, waar uit groen restafval nieuwe grondstoffen moeten worden geproduceerd. Kennis voor deze zogeheten clean tech is er wel, maar de financiële middelen ervoor ontbreken. ,,China bulkt van het geld, maar loopt niet voorop met duurzame milieutechnologie. Wel zijn de Chinezen ervan overtuigd geraakt dat fossiele grondstoffen op raken en ze er dus niet meer aan kunnen verdienen. Hopelijk kunnen we elkaar hier vinden”, zegt een woordvoerder van burgemeester Buijs.

Naast burgemeester Buijs wordt Boxtel vertegenwoordigd door Arkesteijn, aangetrokken om de gemeente als duurzame campus op de kaart te zetten. De reiskosten van Buijs bedragen 3.500 euro en komen voor rekening van het gemeentebestuur. De fractievoorzitters zijn daarover inmiddels geïnformeerd. De zogeheten vijfsterrenregio, waarin gemeenten in Noordoost-Brabant op tal van fronten samenwerken voor innovatieve initiatieven, betaalt de reissom van duurzaamheidsmanager Arkesteijn: eveneens een bedrag van 3,5 mille.

De provincie Noord-Brabant onderhoudt sinds twintig jaar nauwe contacten met de regio Jiangsu aan de Oost-Chinese kust, nabij Shanghai.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel buisman optiek TopSlank Elan Bikes support EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Podium Boxtel Toverboom Geerts advies Huidtherapie Geld en Makelaardij