RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:24:28    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 30 oktober 2013 11:03 uur, laatst gewijzigd op 30 oktober 2013 12:35 uur

Burgemeester Buijs naar China

Burgemeester Buijs naar China

Op de foto: Met een delegatie van de provincie Noord-Brabant reist burgemeester Mark Buijs van Boxtel zaterdag naar China voor een tiendaagse economische missie. (Foto: Albert Stolwijk).

In China hoopt de gemeente Boxtel komende week contacten te leggen met investeerders voor duurzame verwerking van groen restafval. Burgemeester Mark Buijs reist met duurzaamheidsmanager Daan Arkesteijn mee met een economische missie van de provincie. Ook vertegenwoordigers van de tien Brabantse bedrijven zijn uitgenodigd door gedeputeerde Bert Pauli.

Boxtel werkt aan de realisering van een biomassaplein, waar uit groen restafval nieuwe grondstoffen moeten worden geproduceerd. Kennis voor deze zogeheten clean tech is er wel, maar de financiële middelen ervoor ontbreken. ,,China bulkt van het geld, maar loopt niet voorop met duurzame milieutechnologie. Wel zijn de Chinezen ervan overtuigd geraakt dat fossiele grondstoffen op raken en ze er dus niet meer aan kunnen verdienen. Hopelijk kunnen we elkaar hier vinden”, zegt een woordvoerder van burgemeester Buijs.

Naast burgemeester Buijs wordt Boxtel vertegenwoordigd door Arkesteijn, aangetrokken om de gemeente als duurzame campus op de kaart te zetten. De reiskosten van Buijs bedragen 3.500 euro en komen voor rekening van het gemeentebestuur. De fractievoorzitters zijn daarover inmiddels geïnformeerd. De zogeheten vijfsterrenregio, waarin gemeenten in Noordoost-Brabant op tal van fronten samenwerken voor innovatieve initiatieven, betaalt de reissom van duurzaamheidsmanager Arkesteijn: eveneens een bedrag van 3,5 mille.

De provincie Noord-Brabant onderhoudt sinds twintig jaar nauwe contacten met de regio Jiangsu aan de Oost-Chinese kust, nabij Shanghai.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Doornmalen electro Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen