23:06:41    zaterdag, 30 mei 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 25 september 2014 14:08 uur, laatst gewijzigd op 27 september 2014 17:43 uur

Burendag bij Kinderboerderij

Burendag bij Kinderboerderij

Op de foto: Afgelopen zomer is een generatietuin tegenover de Kinderboerderij in Boxtel-Oost. Zaterdag tijdens Burendag wordt uitleg gegeven over dit initiatief. (Foto: Henk van Weert).

De Nationale Burendag, een jaarlijks terugkerend feest waarbij wijkbewoners samenkomen en iets goeds doen voor elkaar en de buurt, vindt dit jaar plaats op zaterdag 27 september. Ook in Boxtel, Liempde en Esch worden allerlei activiteiten georganiseerd.

Zo organiseren verschillende buurten een gezellig samenzijn, maar in sommige straten wordt ook hard gewerkt. Bij de Kinderboerderij aan het Apollopad, die momenteel een nieuwe rieten kap krijgt, zijn buurtbewoners en andere belangstellenden welkom om op de koffie te komen. Tussen 14.00 en 16.00 uur mogen kinderen meehelpen met het beschilderen van een buurtbankje wat op het konijnplein komt te staan. Ook mogen ze een dierentekening maken die deel uit gaat maken van een schilderij om de verbouwde boerderij op te fleuren. Diny Stolvoort en Charlotte de Windt geven een presentatie over de generatietuin, die tegenover Kinderboerderij Boxtel ligt.

Op Burendag zijn er veel meer activiteiten in Boxtel en omgeving: bij buurtkamer Forofiet (Ronduutje), de Geitenwei (Selissenwal), De Linnenbleker (Oost), processiepark Duinendaal, buurtverenigingen Looeind en Roderweg (Liempde) als bij De Venakkers en de Moeschtuin aan de Witvensedijk in Esch. Lees meer hierover in de papieren editie van Brabants Centrum van donderdag 25 september.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Meubelmakerijdenberg Huidtherapie TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Remax-optimus Elan Bikes support EmielTechniek Geld en Makelaardij Doornmalen electro buisman optiek Geerts advies Alfa Podium Boxtel Filipe