05:10:37    dinsdag, 04 augustus 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 05 januari 2013 13:55 uur, laatst gewijzigd op 07 januari 2013 17:14 uur

Brusselers strandt in 'Dakar'

Brusselers strandt in \'Dakar\'

Op de foto: Alex Brusselers bereidde zich in het najaar van 2011 in de Rally van Anatolie in Turkije voor op de Dakar Rally.

Het rally-avontuur van de Boxtelse quadcoureur Alex Brusselers zit er alweer op. In de tweede etappe van de befaamde Dakar Rally in Zuid-Amerika kwam Brusselers ten val en brak hij zijn schouder.

Brusselers ging de tweede etappe goed van start, maar kwam volgens Omroep Brabant na het vierde meetpunt op de klassementsproef niet meer voor in de tijdwaarneming. Een remklauw brak af en kwam tussen de remschijven. Daardoor raakte de achteras geblokkeerd en sloeg Brusselers over de kop.

De Boxtelse coureur ging zaterdag van start in de Peruaanse hoofdstad Lima. In 2009 nam hij al eens deel aan de rally, daarvoor was hij in de race actief als monteur van vrachtwagencoureur Hans Bekx. De 41-jarige Brusselers vertelde vorige week in een interview met de Volkskrant dat hij van sponsors bijna 150.000 euro heeft gekregen om deelname aan de rally te kunnen financieren.

De Dakar Rally duurt tot en met 19 januari en finisht in de Chileense hoofdstad Santiago. Het deelnemersveld bestaat naast Brusselers uit nog 38 quadcoureurs. Verder verschijnen 75 truckers, 157 auto´s en 195 motoren aan de start.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Doornmalen electro Beleef Boxtel Elan Bikes support EmielTechniek buisman optiek Geld en Makelaardij Olieenzo Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Geerts advies TopSlank Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Remax-optimus