08:17:52    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 24 mei 2014 07:29 uur, laatst gewijzigd op 24 mei 2014 07:31 uur

Broeders verlaat bisdomkantoor

Broeders verlaat bisdomkantoor

Op de foto: Boxtelaar Peter Broeders, nu nog directeur van het bisdomkantoor in 's-Hertogenbosch, wordt directeur van het gymnasium in het Duitse Goch.

Directeur-econoom Peter Broeders verlaat na bijna vijftien jaar het bisdom van ’s Hertogenbosch. De Boxtelse diaken geeft vanaf augustus leiding aan het Collegium Augustinianum Gaesdonck: een gymnasium in Goch, net over de Duitse grens in Duitsland.

Het terugtreden van Broeders past het kleiner worden van de organisatie en van afnemende middelen, stelt het bisdom. De Boxtelaar blijft als diaken actief in het bisdom.

Het takenpakket van Broeders splitst het bisdom op. Wil van de Molengraft, nu nog adjunct-econoom, wordt algemeen econoom van het Bossche diocees; de taken van directeur van het bisdomkantoor worden overgenomen door vicaris-generaal Ron van den Hout. Overige meer algemeen bestuurlijke onderdelen uit de portefeuille van Broeders worden verdeeld onder de zittende leden van de bisdomstaf.

In zijn nieuwe functie geeft de Boxtelse diaken leiding aan het gymnasium in Goch, dat niet alleen een eigen internaat heeft, maar ook een muziekschool, kunstschool en Junior Business School.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht TopSlank Doornmalen electro Elan Bikes support buisman optiek Geld en Makelaardij Filipe Olieenzo Toverboom Meubelmakerijdenberg Geerts advies Beleef Boxtel EmielTechniek Podium Boxtel Alfa