07:55:14    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Maandag, 23 april 2012 15:21 uur, laatst gewijzigd op 23 april 2012 15:25 uur

Breukelsplein flink op de schop

Breukelsplein flink op de schop

Op de foto: Zicht op het Breukelsplein vanaf de galerij van de vroegere Sint-Franciscusschool. De kinderkoppen maken plaats voor betonnen klinkers. (Foto: Albert Stolwijk).

Het Breukelsplein gaat in het voorjaar van 2013 grondig op de schop. De natuurstenen bestrating maakt plaats voor betonnen klinkers, in de ondergrond komt een nieuw gescheiden rioolstelsel. Parkeren blijft de belangrijkste functie en ook de jaarlijkse kermis blijft welkom. Voor circussen zoekt Boxtel een andere plek.

De gemeente Boxtel heeft het groot onderhoud aan het Breukelsplein al een klein decennium in de begroting opgenomen, maar de uitvoering telkens uitgesteld. ,,Nu is de tijd gekomen om aan de slag te gaan”, zegt wethouder Willie van de Langenberg. ,,De onderhoudsstaat van het Breukelsplein is matig tot slecht en het plein ziet er gedateerd uit. Bovendien hebben we de wens om het plein sociaal veiliger te maken, bijvoorbeeld met verplaatsbare lichtmasten en plantenbakken waarin bomen geplant worden.”

Vast staat dat het karwei in februari of maart 2013 zal starten en dat de klus vanwege de ingrijpende rioleringswerkzaamheden pas kort voor de zomervakantie van dat jaar klaar zal zijn. De toeritten van het Breukelsplein gaan aansluiten bij de bestrating van de Breukelsestraat en de Prins Bernhardstraat en worden gemaakt van gebakken klinkers. De kermis blijft welkom op het Breukelsplein. Voor circussen is evenwel geen plaats meer.

De reconstructieplannen voor het Breukelsplein worden uitgebreid toegelicht en geïllustreerd op de website www.boxtel.nl. De inloopavond op 26 april wordt gehouden in het personeelsrestaurant onder de raadzaal, ingang Dr. Van Helvoortstraat, en duurt van 18.00 tot 19.30 uur.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Geerts advies Remax-optimus Olieenzo Alfa Toverboom Beleef Boxtel TopSlank EmielTechniek Filipe buisman optiek Elan Bikes support Podium Boxtel Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht