18:33:28    zondag, 12 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 30 oktober 2012 09:39 uur, laatst gewijzigd op 30 oktober 2012 11:48 uur

Brede steun voor TALK-weg

Brede steun voor TALK-weg

Op de foto: Tegenstanders van de TALK-weg voerden een stil protest met een spandoek. (Foto: Henk van Weert).

Acht van de negen fracties hebben maandag tijdens een extra raadsvergadering ingestemd met het voorlopig ontwerp van een nieuwe verbindingsroute tussen bedrijventerrein Ladonk en de Kapelweg. Een motie van de SP om te onderzoeken of in afwachting van de aanleg opnieuw vrachtwagenverbod kan afgekondigd haalde het niet.

Alleen D66 stemde tegen het plan om een nieuwe weg aan te leggen tussen de straat Colenhoef op Ladonk en de Kapelweg. ,,We kunnen maar één keer ons geld uitgeven. Kies daarom voor verbreding van de Keulsebaan. Deze nieuwe weg lost de problemen bij de dubbele oveweg niet op", sprak fractievoorzitter Jos Hegeman namens de democraten. Hij hekelde het feit dat er geen financieel dekkingsplan aan het voorlopig ontwerp ten grondslag ligt.

Op de publieke tribune voerden leden van de Stichting Contra Colenhoef-Kapelweg (SCCK) een stil protest met een spandoek waarop zij TALK (een afkorting voor het Tracé A2-Ladonk-Kapelweg) als een heilloze weg betitelden. ,,Op naar de Raad van State", sprak een van de teleurgestelde toehoorders.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Alfa Remax-optimus Toverboom Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Filipe Podium Boxtel buisman optiek Doornmalen electro Olieenzo Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank