02:47:25    dinsdag, 22 oktober 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 maart 2013 19:18 uur, laatst gewijzigd op 16 maart 2013 19:19 uur

Brandweerwedstrijd bij Roveco

Brandweerwedstrijd bij Roveco

Op de foto: Een beknelling onder een boom was een van de scenario's tijdens de brandweerwedstrijden in Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).

Het Boxtelse brandweerkorps organiseerde zaterdag de provinciale brandweerwedstrijden. In het pand aan de Koppenhoefstraat waar voorheen Roveco Lukken gevestigd was, werden twee scenario's in scène gezet. De deelnemende korpsen moesten de noodsituaties zo goed en snel mogelijk oplossen.

In het pand vonden zaterdag twee ernstige ongevallen plaats. Tijdens de opbouw van een evenement kwam een man klem te zitten onder een boomstam. In een andere ruimte werd een overval gepleegd waarbij twee slachtoffers bekneld kwamen te zitten. De twee scenario's werden bedacht door leden van de Boxtelse brandweer en zijn deels gebaseerd op waargebeurde calamiteiten.

Bij de beoordeling letten de juryleden onder meer op de samenwerking, communicatie en de snelheid van handelen. De beste korpsen mogen door naar een volgende ronde, het uiteindelijke doel is plaatsing voor de landelijke brandweerwedstrijden. 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Geerts advies