22:53:07    dinsdag, 02 juni 2020
brabants centrum logo
Maandag, 03 oktober 2011 14:59 uur, laatst gewijzigd op 04 oktober 2011 14:39 uur

Brandweerles voor schooljeugd

Brandweerles voor schooljeugd

Op de foto: Frank Timmermans laat de kinderen uit groep 4b van De Oversteek zien hoe je een vlam in de pan dooft. Rechts Mark Oerlemans. (Foto: Albert Stolwijk).

Twee brandweervrijwilligers bezochten dinsdag basisschool De Oversteek in het kader van een regionale preventiecampagne. Zo wil de brandweer bereiken dat ouders met hun kinderen goed kijken hoe ze het beste kunnen reageren op een brand.

Na het ontstaan van een brand is er nog maar korte tijd om een huis veilig te verlaten. Uit recent onderzoek blijkt dat in een modern ingericht huis na gemiddeld drie minuten de brand en rookontwikkeling al zo heftig is dat bewoners niet meer zelfstandig het huis kunnen verlaten. Reden te meer voor ouders om met hun kinderen na te denken en te bespreken wat ze moeten doen als er onverwacht toch een brand uitbreekt.

De preventiecampagne is een initiatief van de regionale brandweer Brabant-Noord: www.professorblussemans.nl.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support buisman optiek Remax-optimus TopSlank Filipe Toverboom Alfa Olieenzo Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Beleef Boxtel EmielTechniek Geerts advies