13:47:19    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Zondag, 20 april 2014 15:05 uur, laatst gewijzigd op 20 april 2014 19:26 uur

Brandweer biedt hulp op Veluwe

Brandweer biedt hulp op Veluwe

Op de foto: Op parkeerplaats Ooiendonk langs de A2 onder Liempde verzamelden zich zondagmiddag zo'n twintig brandweerauto's uit de regio Brabant-Zuidoost. Ze gaan meehelpen bij de bestrijding van de grote heidebrand op De Hoge Veluwe. (Foto: Marc Cleutjens).

Een groot aantal brandweerlieden uit Brabant-Noord, ook Boxtel, assisteert bij de brand in nationaal park De Hoge Veluwe. Kort voor 14.30 uur werd een groot aantal blusvoertuigen opgeroepen.

Sinds vanochtend woedt op de heide van De Hoge Veluwe een grote brand die vanwege de straffe wind nog altijd niet onder controle is. Omroep Gelderland houdt online een blog bij waaruit blijkt dat steeds meer brandweerlieden worden opgeroepen.

De Boxtelse brandweer is met een reeks andere blusvoertuigen opgeroepen om te verzamelen langs de snelweg A50 nabij Schaijk. Van daaruit krijgt men instructies om richting De Hoge Veluwe te gaan.

Zondagochtend werd bekend dat de veiligheidscode voor natuurbranden is aangescherpt. Die was al enkele dagen code geel, thans geldt code oranje. Dat betekent dat er nog grotere kans is op bos- en heidebranden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Podium Boxtel Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Filipe Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Olieenzo TopSlank