05:14:07    dinsdag, 04 augustus 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 10 april 2014 17:02 uur, laatst gewijzigd op 10 april 2014 17:20 uur

Brabants Centrum wint NNP-prijs

Brabants Centrum wint NNP-prijs

Op de foto: De winnende foto van Peter de Koning.

Fotograaf Peter de Koning, die wekelijks foto's maakt voor nieuwsblad Brabants Centrum in Boxtel, heeft donderdag een bijzondere prijs in de wacht gesleept. Een van zijn foto's van de Heilig Bloedprocessie van vorig jaar is tijdens de NNP-dag bekroond met de Prijs voor de Nieuwsbladfotografie.

De jaarlijkse bijeenkomst van de Nederlandse Nieuwsblad Pers, waar afgevaardigden van alle aangesloten leden bij aanwezig zijn, vond dit jaar plaats in de Arnhemse dierentuin Burgers Zoo. Naast de fotoprijs werden ook de Prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek (WeesperNieuws) en de A.M. Bandaprijs (Hoogeveensche Courant) voor beste commerciële productie uitgereikt.

De jury was vol lof over de afkadering van de foto van Peter de Koning, de dieptewerking, de kleuren en het feit dat alle vaandeldragers onzichtbaar waren, behalve de vrome vrouw. Ook bij het feit dat in Boxtel zo'n historische gebeurtenis jaarlijks nog uitgebreid wordt uitgedragen, werd door de jury stilgestaan.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro buisman optiek Filipe Alfa Meubelmakerijdenberg Toverboom Podium Boxtel Elan Bikes support Huidtherapie Geerts advies EmielTechniek Geld en Makelaardij Beleef Boxtel