05:39:35    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Maandag, 01 september 2014 11:15 uur, laatst gewijzigd op 01 september 2014 11:17 uur

Brabants Centrum, uniek in NL

Brabants Centrum, uniek in NL

Op de foto: In het redactielokaal van Brabants Centrum is een deel van het 10-koppige team aan het werk. (Foto: Peter de Koning).

Brabants Centrum staat aan de vooravond van het zeventigjarig bestaansjubileum. Op 1 december 1944, kort na de bevrijding van Boxtel, werd de uitgeverij van de lokale krant als stichting opgericht. Op weg naar het jubileum heeft Brabants Centrum uitgebreid onderzoek laten doen naar het bereik en de reputatie van de krant, de website en de andere digitale uitingen. Opvallend: 90 procent van de inwoners van Boxtel leest de krant.

In opdracht van stichting Brabants Centrum deed Markteffect in Eindhoven de voorbije maanden een representatief onderzoek naar het bereik en de reputatie van de krant en alle digitale uitingen. Daaruit komt naar voren dat bijna iedereen in de regio Boxtel (98 procent) Brabants Centrum kent. Precies 90 procent van de inwoners van Boxtel leest de krant, als abonnee of als meelezer, meestal in familieverband. Ter vergelijking: Brabants Dagblad scoort 72 procent, weekkrant De Meierij komt op 66 procent.

Opvallend is dat de gemiddelde leestijd van Brabants Centrum 42 minuten bedraagt, een zeer hoge score volgens Markteffect. Directeur Henk van der Zee is opgetogen en geeft aan dat dit de unieke positie van Brabants Centrum in Nederland markeert. ,,Momenteel telt ons land nog 28 nieuwsbladen die eenmaal per week op abonnementenbasis verschijnen. Slechts één krant wordt uitgegeven door een stichting zonder winstoogmerk: Brabants Centrum. Dat is uniek in Nederland.”

Het zeventigjarig bestaan wordt uitgebreid gevierd met abonnees en adverteerders, met acties en aanbiedingen. Nieuw was het verkiezingsdebat dat de redactie samen met Brabants Dagblad organiseerde. Ook werd een WK-spel gehouden waaraan enkele honderden lezers meededen die niet alleen kans maakten op leuke geldprijzen, maar ook geld konden winnen voor een maatschappelijk doel, zoals sportclub of theatergezelschap. ,,De opzet van het spel sloot naadloos aan bij de doelstellingen van onze stichting zonder winstoogmerk”, zegt Henk van der Zee, die begin dit jaar aantrad als directeur van Brabants Centrum.

Dit jaar zullen meer acties volgen. Deze week start Brabants Centrum de samenwerking met arbeidsportaal Werken in Boxtel om bedrijven meer mogelijkheden te bieden om te zoeken naar geschikte werknemers.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg buisman optiek TopSlank Geld en Makelaardij Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support Remax-optimus EmielTechniek Filipe Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Alfa Huidtherapie Toverboom