15:35:09    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 11 juli 2011 19:13 uur, laatst gewijzigd op 12 juli 2011 00:56 uur

Boxtelse muziek in Zwarte Woud

Boxtelse muziek in Zwarte Woud

Op de foto: Frühschoppen met Boxtelse muziek in het Zwarte Woud.

Boxtel's Harmonie heeft zondag voor muzikaal vuurwerk gezorgd in het Zwarte Woud. Op uitnodiging van de Kappelwindeck Musikanten, die dit jaar hun tweede eeuwfeest vieren, werd een drukbezocht en hooggewaardeerd frühschoppenconcert verzorgd. Aansluitend klonk ook veel applaus tijdens de deelname aan de feeststoet door het dorp.

Het gevarieerde programma van het openluchtconcert op het grote overdekte podium voor de Mariakirche kende solistische bijdragen van onder meer Bouke Konings (klarinet), Harold Potters (xylofoon), Marcel de Vries (trompet), Paul van Eijndhoven (altsaxofoon) en Stephan van Eijndhoven (waldhoorn). Samen met dirigent William Linssen en de overige orkestleden namen zij uitbundige ovaties in ontvangst. Dat gold ook voor het slagwerkensemble dat onder leiding van Peter Bergmans het concert opende.

Harmoniepreses Bart Zweerts bood tijdens het optreden cadeaus aan en stond daarbij stil bij het feit dat de twee muziekkorpsen precies vijftig jaar vriendschappelijke banden onderhouden. Naast een op canvas vastgelegde creatieve herinneringsproclamatie, overhandigde Zweerts ook twee boeken over de Meierij alsmede de Boxtelse gemeentevlag. Daarmee nodigde hij de inwoners van Kappelwindeck uit om vanuit het Zwarte Woud een toeristisch kijkje te komen nemen in Het Groene Woud.

Na het concert in de volle zomerzon stelden de muzikanten zich op voor de feeststoet waarin ruim vijftig groepen meeliepen. Hierna werden de dorstige kelen gesmeerd om vervolgens in de bus te stappen voor de vijfhonderd kilometer lange busreis naar huis.

In het kielzog van de harmonie reisden circa twintig supporters mee naar Kappelwindeck. Diverse muzikanten verlengen het verblijf met een korte vakantie. Meer foto's: www.boxtelsharmonie.nl

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Podium Boxtel Alfa Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Olieenzo TopSlank buisman optiek Toverboom Geld en Makelaardij Huidtherapie Doornmalen electro Beleef Boxtel Elan Bikes support EmielTechniek