14:29:05    maandag, 01 juni 2020
brabants centrum logo
Maandag, 07 januari 2013 16:25 uur, laatst gewijzigd op 07 januari 2013 16:28 uur

'Boxtels' voetbalveldje voor weeskinderen in Brazilië

\'Boxtels\' voetbalveldje voor weeskinderen in Brazilië

Op de foto: Weeskinderen die worden opgevangen door de Boxtelse Stichting Adoptiekinderen Irma Pacifique spelen op hun nieuwe voetbalveldje.

Al 25 jaar zet Tonny Wagenaars-Vromans uit Boxtel zich in voor weeskinderen in Brazilië. Onlangs heeft de door haar in 2006 opgerichte Stichting Adoptiekinderen Irma Pacifique een voetbalveldje in gebruik genomen en daarmee is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan.

Dankzij een financieel adoptieplan kunnen weeskinderen in het Braziliaanse stad Aracuai in een tehuis worden opgenomen. Ze weten zich zo verzekerd van onderwijs, een bed en warme maaltijden. Drie jaar op rij bestemden scholieren van het Durendaelcollege in Oisterwijk de opbrengst van hun kerstactie voor de hulpstichting van Wagenaars. ,,Voor de allerkleinsten is een zwembadje gemaakt en daarnaast is een bad met hellingbaan gerealiseerd zodat 52 gehandicapte ouderen er therapie kunnen krijgen.” Als klap op de vuurpijl is nu ook een voetbalveldje binnen de muren van het het weeshuis aangelegd. ,,Veilig voor de getraumatiseerde kinderen, die na schooltijd nu ook aan sport en ontspanning kunnen doen.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Meubelmakerijdenberg Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro EmielTechniek Geld en Makelaardij Geerts advies Toverboom Alfa TopSlank Huidtherapie Elan Bikes support Podium Boxtel Filipe Beleef Boxtel