22:46:34    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 14 augustus 2013 10:07 uur, laatst gewijzigd op 14 augustus 2013 10:21 uur

Boxtels gilde mikt op kermisvogel

Boxtels gilde mikt op kermisvogel

Op de foto: Kruisboogschutter Frank van Boxtel richt in 2011 zijn vizier op de koningsvogel. (Foto: Peter de Koning).

Het Boxtelse gilde Sint-Barbara & Sint-Joris plaatst zondag 18 augustus een houten papegaai op haar bijna dertien meter hoge schutsboom. Op het schietterrein aan het Essche Heike (achter het complex van de Gasunie) strijden de kruisboogschutters en hun familieleden om de titel Kermiskoning 2013.

Jan van Boxtel mocht een jaar lang het zilveren schildje dragen als kermiskoning van Sint-Barbara & Sint-Joris. Tijdens de kermis in 2012 haalde hij met de 57e treffer het laatste stukje van de houten koningspapegaai neer. Twee jaar eerder lukte dit hem ook al.

De schietwedstrijd begint zondag om 14.00 uur en is gratis toegankelijk. Een week later, zondag 25 augustus, ontvangt Sint-Barbara & Sint-Joris op het Essche Heike acht gilden uit de regio voor de jaarlijkse kringdag van de Dommelgroep.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie buisman optiek Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Elan Bikes support Toverboom Doornmalen electro Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Olieenzo Podium Boxtel Filipe TopSlank