22:53:43    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Zondag, 16 februari 2014 10:05 uur, laatst gewijzigd op 16 februari 2014 10:10 uur

'Boxtelaren: wees trots op je dorp'

\'Boxtelaren: wees trots op je dorp\'

Op de foto: Marloes van de Wetering (links), Willemijn Wijdenes en Marieke Maas (rechts) willen zich inzetten om de activiteiten in Boxtel meer op de kaart te zetten. (Foto: Peter de Koning).

Centrummanager Willemijn Wijdenes en Marieke Maas van Beleef Boxtel gaan samenwerken. Het tweetal wil hiermee Boxtel promoten en de evenementen nog beter op de kaart zetten. Het centrum, cultuur, natuur en historie staan hierbij centraal. Een app moet er straks voor gaan zorgen dat ook inwoners van andere plaatsen de weg naar Boxtel weten te vinden.

Met vijfhonderd kleine en grote evenementen per jaar is de Boxtelse activiteitenkalender goed gevuld. Deze worden georganiseerd door allerlei actieve verenigingen en inwoners. Om de promotie en communicatie eenduidig te maken werd een aantal jaar geleden Beleef Boxtel gelanceerd. Onder leiding van Maas wordt zo geprobeerd om inwoners en recreanten bekend te maken met de activiteiten in Boxtel.

Een samenwerking met centrummanager Wijdenes lag voor de hand. Zij zet zich in voor een sterk centrum en evenementen zijn daar een wezenlijk onderdeel van. ,,Door gezamenlijk op te treden, kunnen we de krachten bundelen”, aldus Maas.

De Modezondag, Bockesprongen, Herfstfair, Heilig Bloedprocessie en de Kerstfair zijn grote evenementen in hartje Boxtel. Jaarlijks trekken de activiteiten veel bezoekers, maar Maas en Wijdenes zien hier nog meer kansen. ,,We willen het wat breder aanpakken”, licht Wijdenes toe.De app staat hoog op het verlanglijstje. Ook de gemeente Boxtel wil hier graag aan meewerken. Volgens beleidsmedewerker Marloes van de Wetering moet een app ervoor gaan zorgen dat ook mensen van buiten Boxtel een bezoek brengen aan de diverse activiteiten.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Filipe Geerts advies EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Remax-optimus Toverboom Doornmalen electro TopSlank Olieenzo Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen