14:24:42    zaterdag, 22 februari 2020
brabants centrum logo
Maandag, 26 november 2012 10:31 uur, laatst gewijzigd op 26 november 2012 10:33 uur

Boxtelaar jongste rekentalent

Boxtelaar jongste rekentalent

Op de foto: Max Michiels (rechts) won het Bartjens Rekendictee in de categorie scholieren.

De 14-jarige Max Michiels uit Boxtel is vrijdag als beste scholier uit de strijd gekomen tijdens de negende editie van Bartjens Rekendictee. Hij was een van de ruim 150 kandidaten die in Zwolle vijf verschillende categorieën veertien pittige rekensommen moesten oplossen en mag zich een jaar lang het jongste rekentalent van Nederland noemen.

Michiels, derdejaars leerling van gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel, behaalde 120 punten tijdens het Bartjens Rekendictee en was daarmee koploper in de categorie scholieren. Hij mag naar een wiskundezomerkamp en ontving zijn prijs, samen met een boeket bloemen en een spellenpakket met 999 games, uit handen van juryvoorzitter Thom de Graaf.

Aparte prijzen waren er voor internetfinalisten, pabo-studenten, sponsors en prominenten. Met 200 punten behaalde internetter Roel Bakker uit Ede de beste score; hij voltooide zijn opgaven in minder dan vijf minuten.

Het Bartjens Rekendictee werd gehouden in hogeschool Windesheim te Zwolle en wil rekenen op een vermakelijke, spannende manier onder de aandacht brengen bij een breed publiek.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Geld en Makelaardij Filipe Olieenzo Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg buisman optiek Toverboom TopSlank Podium Boxtel Doornmalen electro Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus