07:14:19    zaterdag, 30 mei 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 05 maart 2013 21:09 uur, laatst gewijzigd op 05 maart 2013 21:32 uur

Boxtel: zorgen over schaliegas

Boxtel: zorgen over schaliegas

De gemeenteraad van Boxtel heeft dinsdag haar bezorgdheid geuit over de plannen van Cuadrilla om proefboringen naar schaliegas te houden.

In een brief aan minister Kamp van Economische Zaken stelt de gemeenteraad dat breuklijnen in de Brabantse bodem 'het onmogelijk maken om verantwoord in Boxtel naar schaliegas te boren'.

De brief aan Kamp vloeit voort uit een raadsdebat dat vorige week werd gevoerd. Op initiatief van coalitiepartij Combinatie95 werd voor het eerst in maanden weer uitgebreid gesproken over het omstreden schaliegasdossier.

In opdracht van minister Kamp wordt momenteel onderzoek verricht naar de mogelijk schadelijke gevolgen van schaliegaswinning. Het onderzoek ligt onder vuur, onder meer omdat de onderzoekers niet onafhankelijk zouden zijn. De gemeenteraad van Boxtel noemt dat 'ongehoord'.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 7 maart. Lees hier de brief van de Boxtelse gemeenteraad aan minister Kamp.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies TopSlank Elan Bikes support Meubelmakerijdenberg Alfa Remax-optimus Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Doornmalen electro buisman optiek Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Filipe EmielTechniek Toverboom