05:24:19    maandag, 17 februari 2020
brabants centrum logo
Maandag, 02 september 2013 10:04 uur, laatst gewijzigd op 04 september 2013 15:12 uur

Boxtel wint Dweildag Hoogeloon

Boxtel wint Dweildag Hoogeloon

Op de foto: Nick Verbunt danst de Gangnam Style tijdens de Dweildag in Hoogeloon. (Foto: Henk van Weert).

Met bijna veertig muziekkapellen en sambabands is de jaarlijkse Dweildag in Hoogeloon de voorbije jaren uitgegroeid tot een groots opgezet en gezellig evenement dat veel publiek trekt. De Aggemarvanhuisaf Band uit Boxtel prolongeerde zondag haar titel als winnaar in de wedstrijdklasse en werd niet alleen door de jury, maar ook door het publiek aangewezen beste deelnemer.

De Boxtelse muzikanten hadden een mooie show van twintig minuten ingestudeerd die op vier verschillende locaties in het Kempendorp ten gehore werd gebracht. De presentatie vol beweging en solo's trok naarmate de middag vorderde steeds meer publiek. Tijdens het afsluitende optreden op het hoofdpodium in Hoogeloon, zag je vele honderden enthousiaste gezichten, die enthousiast meezongen en –klapten. Dat trombonist Jeroen Toonen zich ontpopte als rapper en trompettist Nick Verbunt zijn instrument even terzijde legde om vol overgave de Gangnam Style te dansen, was het toetje op de taart. Dat het orkest zou winnen, verbaasde eigenlijk niemand. Zelfs onder naaste concurrenten werd lovend gesproken over het Boxtelse optreden.

Uit het verspreidingsgebied van Brabants Centrum nam ook de Red River Band (buiten mededinging) deel aan het evenement. De Essche blaaskapel De Knoestjes was van de partij en vormde samen met een Vughts orkest de gelegenheidsformatie Hutspot met Klapstuk. In 2007, 2008 en 2009 schreef De Aggemarvanhuisaf Band de Hoogeloonse Dweildag ook al op haar naam.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Toverboom Filipe Doornmalen electro EmielTechniek buisman optiek TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Geld en Makelaardij Huidtherapie Remax-optimus Olieenzo