06:17:44    dinsdag, 25 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 17 augustus 2011 09:32 uur, laatst gewijzigd op 17 augustus 2011 09:34 uur

Boxtel wil duurzaam vervoer

Boxtel wil duurzaam vervoer

Op de foto: Wethouder Peter van de Wiel (derde van links) is de kartrekker van de Week van de Mobiliteit. Op de foto leidt hij leerlingen rond langs de zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis. (Foto: Marc Cleutjens).

Boxtel gaat de Week van de Mobiliteit uitsmeren over de maanden september en oktober. Een aantal weken op rij richt de gemeente de schijnwerpers op duurzaam vervoer en worden proefprojecten en manifestaties gehouden. Het startschot klinkt op 16 september met de officiële ingebruikname van drie oplaadpunten voor elektrische auto’s.

De oplaadpunten komen in Boxtel aan de Mgr. Bekkersstraat en op het Breukelsplein. In Liempde wordt aan de Keefheuvel een parkeerplaats gereserveerd voor het elektronisch opladen van de auto. Oertijdmuseum De Groene Poort beschikt al over zo’n voorziening, maar plaatste die op eigen initiatief.

Tussen 19 en 30 september lanceert Boxtel in samenwerking met de Stichting Brabants Mobiliteitsmanagement een project met e-bikes. ,,We gaan tijdelijk tien elektrische fietsen beschikbaar stellen aan medewerkers van de gemeente, Waterschap De Dommel en Bosch Rexroth op Ladonk”, legt Van de Wiel uit. ,,De fietsen dienen door medewerkers gebruikt te worden voor woon-werkverkeer. Voorwarde is dat medewerkers tenminste vijf kilometer van hun werkplek wonen en nu nog met de auto reizen.”

Bosch Rexroth speelt ook de hoofdrol in de manifestatie Drive Green Boxtel, die medio oktober op het terrein van het bedrijf op Ladonk wordt gehouden. Volgens wethouder Van de Wiel belooft Drive Green Boxtel een manifestatie voor ondernemers te worden waar ze zich kunnen laten informeren over alle vormen van duurzaam vervoer.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Filipe Podium Boxtel Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Remax-optimus Geerts advies buisman optiek Doornmalen electro Olieenzo Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek