18:46:42    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 april 2011 10:22 uur

Boxtel vestigt voorkeursrecht op Selissen

Het gemeentebestuur van Boxtel heeft vorige week besloten een groot aantal gronden in het gebied Selissen tussen de rijksweg A2 en de Bosscheweg aan te wijzen voor het voorkeursrecht. Dat betekent dat de gronden altijd als eerste te koop moeten worden aangeboden aan de gemeente.

Het gebied Selissen, dat wordt begrensd door de Dommel in het zuiden en chauffeurscafé De Ketting in het noorden, bestaat nog grotendeels uit agrarische bedrijven, weilanden en akkers. Het gebied is, net als de oksel tussen de spoorlijnen naar ’s-Hertogenbosch en Tilburg, al geruime tijd in beeld als mogelijke woningbouwlocatie.

Door het voorkeursrecht te vestigen op Selissen, wil het gemeentebestuur voorkomen dat grondeigenaren hun terreinen aanbieden aan projectontwikkelaars. Als dat gebeurt, wordt het voor de gemeente in de toekomst immers lastiger om snel tot planvorming te komen omdat met veel commerciële partijen onderhandeld moet worden.

Boxtel maakte eerder gebruik van dit instrument, dat is vastgelegd in de wetgeving. Zo vestigde de gemeente het voorkeursrecht op bedrijventerrein Ladonk om ongewenste ontwikkelingen te voorkomen. In plangebied In Goede Aarde gebeurde dat ook omdat projectontwikkelaars ook daar in het verleden veel gronden hadden verworven. Het besluit ligt sinds 3 maart ter inzage in het gemeentehuis. Het is in werking getreden na publicatie in de Staatscourant.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 10 maart.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Filipe Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Podium Boxtel Olieenzo TopSlank Geld en Makelaardij Huidtherapie Geerts advies EmielTechniek Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht