10:04:22    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 12 juni 2013 10:45 uur, laatst gewijzigd op 12 juni 2013 11:25 uur

Boxtel verstrekt startersleningen

Boxtel verstrekt startersleningen

Op de foto: Mielot Langstraat van de jongerenafdeling van Combinatie95 overhandigt bijna honderd steunbetuigingen die zij verzamelde met een petitie voor de herinvoering van de starterslening in Boxtel. (Foto: Henk van Weert).

De gemeente Boxtel gaat opnieuw startersleningen verstrekken. Hoewel de gemeenteraad hierover eind juni formeel nog een besluit moet nemen, bleek dinsdagavond tijdens de vergadering van de commissie Ruimtelijke Zaken dat de raadsfracties unaniem voor herinvoering zijn. Nieuwkomers op de woningmarkt hebben de mogelijkheid om vanaf 8 juli gebruik te maken van de leningen.

De gemeente Boxtel, die per 1 januari 2013 stopte met de leningen, verstrekte van 2006 tot en met 2012 in totaal 51 startersleningen voor een bedrag van 836.000 euro. Omdat de rijksbijdrage op de leningen sinds dit jaar weer van kracht is, vond het college van B. en W. het van belang om de discussie over de regeling opnieuw te voeren. ,,Door de bijdrage van 50 miljoen euro legt het Rijk de ene helft voor de lening in, terwijl de gemeenten de andere helft betalen”, blijkt uit het voorstel waar de commissie zich dinsdag over boog.

Om de leningen te betalen heeft Boxtel vier ton tot zijn beschikking. Omdat het Rijk hetzelfde bedrag inlegt, bestaat het totale budget uit acht ton. Starters moeten om in aanmerking te komen voor de lening er wel rekening mee houden dat de aankoopsom van het huis en aanverwante kosten niet hoger mogen zijn dan 210.000 euro.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Olieenzo Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Doornmalen electro Beleef Boxtel Filipe buisman optiek TopSlank EmielTechniek Remax-optimus Toverboom