00:40:36    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 15 augustus 2014 10:48 uur, laatst gewijzigd op 15 augustus 2014 10:49 uur

Boxtel versterkt band met Wittlich

Boxtel versterkt band met Wittlich

Op de foto: De Saubrenner Kirmes in Wittlich wordt komend weekeinde gehouden en trekt jaarlijks 100.000 bezoekers. (Foto's: Thomas Steinmets, Stadt Wittlich).

Burgemeester Mark Buijs brengt komend weekeinde een bezoek aan jumelagestad Wittlich. Op uitnodiging van ambtsgenoot Joachim Rodenkirch zal Buijs met zijn gezin kennismaken met de Säubrenner Kirmes, die jaarlijks in het derde weekeinde van augustus in Wittlich wordt gehouden.

Als het aan burgemeester Buijs ligt, wordt de stedenband weer een breder gedragen vriendschap die in alle geledingen van de samenleving wortelt. ,,Om die reden hebben tal van vrijwilligers uit allerlei sectoren van Boxtel in de werkgroep zitting genomen. Ze verkennen welke projecten samen met inwoners, scholen, bedrijven of instellingen in Wittlich uitgewerkt kunnen worden. Daarnaast is uitwisseling van kennis, bijvoorbeeld over duurzaamheid, toerisme en recreatie, zinvol.”

De werkgroep bestaat naast burgemeester Buijs en jumelagevoorzitter Witteveen uit Luc Broos, Marc Cleutjens, Barend Faber, Geert Groen, Paul Hermans, Lidy Ietswaart, Jules van den Langenberg, Betsie van der Sloot, Jan Spijkers, Huub Thorissen en Erica Vos. Ook Kübra Atalay en Kathelijne van Thiel zijn bij de werkgroep betrokken.

De Säubrenner Kirmes is uitgegroeid tot een van de grootste publieksevenementen van de deelstaat Rheinland-Pfalz. De vierdaagse kermis, die traditiegetrouw geopend wordt met een historisch volksspel waaraan 150 acteurs meedoen, trekt de laatste jaren doorgaans zo’n 100.000 bezoekers. Naast een grote kermis biedt Wittlich onderdak aan live muziek, wijnproeverijen en een braderie.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Elan Bikes support Huidtherapie Toverboom Podium Boxtel Alfa Olieenzo Filipe Geerts advies Remax-optimus Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro TopSlank buisman optiek