02:20:25    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 17 oktober 2013 15:08 uur, laatst gewijzigd op 17 oktober 2013 15:32 uur

Boxtel verkent gemeentelijke fusie

Boxtel verkent gemeentelijke fusie

Een groep van acht Boxtelse raadsleden voert de komende weken verkenningen uit naar een eventuele bestuurlijke fusie met buurgemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode, Sint-Michielsgestel en Haaren. Alle Boxtelse fracties zijn vertegenwoordigd in de zogeheten kerngroep intergemeentelijke samenwerking, behalve de SP. Die partij in onomwonden tegenstander van een gemeentelijke samenvoeging.

Er is een maand uitgetrokken om onder voorzitterschap van raadsnestor Ad van de Wetering (Boxtels Belang) gesprekken aan te knopen met volksvertegenwoordigers in diverse buurgemeenten. Op die manier wil Boxtel peilen hoe zij denken over een fusie. Ook wilde men praten met Vught, maar die gemeenteraad heeft aangegeven niet in te gaan op de Boxtelse uitnodiging.

In een persbericht benadrukt de gemeente dat de gesprekken informatief zijn. En: ’Samenwerking heeft alleen nut als die voor de burgers voordeel oplevert en mag niet ten koste gaan van de dienstverlening aan de inwoners van Boxtel’. Op korte termijn mogen diezelfde inwoners aangeven hoe zij denken over gemeentelijke samenwerking.

De kerngroep bestaat naast voorzitter Van de Wetering uit Willy van Zuijlen (Balans), Peter Manniën (Combinatie95), Anja van den Einden (PvdA/GroenLinks), Marria van den Hoven (InBox), Wim van Erp (CDA), Jos Hegeman (D66) en Paul van Hellemondt (VVD).

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Remax-optimus Alfa TopSlank Huidtherapie EmielTechniek Elan Bikes support Toverboom Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Olieenzo Beleef Boxtel buisman optiek Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht