16:24:21    dinsdag, 25 februari 2020
brabants centrum logo
Maandag, 11 november 2013 14:50 uur, laatst gewijzigd op 17 november 2013 11:14 uur

Boxtel valt af in fusieplan

Boxtel valt af in fusieplan

Op de foto: Schijndel en Sint-Oedenrode willen fuseren met een derde gemeente. Als het doorgaat wordt dat Veghel en niet Boxtel, zo werd maandag bekend. (Foto: Henk van Weert).

UPDATE - Als de gemeenten Schijndel en Sint-Oedenrode inderdaad besluiten tot een bestuurlijke fusie, willen zij dat doen samen met andere Meierijgemeenten én met Veghel. Boxtel meldde zich vorige week ook als fusiekandidaat, maar alleen als Veghel niet mee zou doen. Een meerderheid van deelnemers aan een SP-enquête is tegenstander van het opheffen van Boxtel als zelfstandige gemeente.

Schijndel en Sint-Oedenrode nodigden andere Meierijgemeenten en Veghel uit om zich bij een bestuurlijke fusie aan te sluiten. Ze willen twee keer herindelen voorkomen, want dat kost veel tijd en menskracht, zo luidt de redenatie. Maandagochtend hebben de burgemeester Jetty Eugster en Peter Maas van respectievelijk Schijndel en Sint-Oedenrode het raadsvoorstel openbaar gemaakt waarin hun keuze voor Veghel wordt toegelicht. Op 28 november nemen beide gemeenteraden hierover een besluit.

De nestor van de Boxtelse gemeenteraad, Ad van de Wetering, zei vorige week dat de plaatselijke politiek naar andere fusiemogelijkheden op zoek gaat als Sint-Oedenrode en Schijndel voor Veghel zouden kiezen.

Uit maandag gepresenteerde uitslag van een in oktober gehouden SP-enquête blijkt dat 73 procent van de 487 ondervraagden van mening is dat Boxtel zelfstandig moet blijven. Slechts 13 procent is voorstander van het samengaan met andere gemeenten.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Geerts advies EmielTechniek Doornmalen electro Geld en Makelaardij Olieenzo Remax-optimus Huidtherapie Podium Boxtel Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Toverboom Café zaal Kloosterzicht