14:11:40    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 25 juni 2013 09:51 uur, laatst gewijzigd op 25 juni 2013 13:40 uur

Boxtel uit klankbord schaliegas

Boxtel uit klankbord schaliegas

Op de foto: In Boxtel werden de afgelopen jaren diverse protestacties gehouden tegen schaliegasboringen. (Foto: Peter de Koning).

De gemeente Boxtel stapt per direct uit de werkgroep schaliegas. Dat heeft het gemeentebestuur dinsdagochtend bekendgemaakt. Boxtel is het niet eens met de eis om resultaten van een onderzoeksrapport geheim te houden en stelt via Twitter dat het ministerie van Economische Zaken eerder gemaakte afspraken schendt.

Deze week ontstond commotie over het landelijke onderzoek naar de risico's van schaliegasboringen. Leden van een klankbordgroep, waar ook de gemeente Boxtel onderdeel van is, moeten een geheimhoudingsverklaring tekenen. De provincie Noord-Brabant is uit de landelijke klankbordgroep gestapt omdat de provincie graag inhoudelijk mee had willen praten over het onderzoek. De gemeente Boxtel volgde dit voorbeeld dinsdagochtend.

De fractie van de SP in de Boxtelse gemeenteraad riep schaliegasvrije gemeenten maandag al op om samen te gaan werken om druk uit te oefenen op de landelijke politiek. Welgeteld 45 gemeenten, waaronder Boxtel, hebben zich inmiddels uitgesproken tegen boringen naar schaliegas. De SP ziet graag dat de gemeenten samen actie gaan voeren tegen schaliegas om zo druk uit te kunnen oefenen op het ministerie. De Tweede Kamer neemt eind augustus een definitief standpunt in over boringen naar schaliegas.

De gemeenteraad van Boxtel praat dinsdagavond over de schaliegaskwestie.

(later meer)

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Alfa Huidtherapie Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Toverboom buisman optiek Geerts advies Elan Bikes support TopSlank Remax-optimus Podium Boxtel Olieenzo Café zaal Kloosterzicht