05:23:04    maandag, 17 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 27 september 2013 17:18 uur, laatst gewijzigd op 27 september 2013 17:21 uur

Boxtel trots op Hendrik Verhees

Boxtel trots op Hendrik Verhees

Op de foto: De onthulling van Beeld op Hendrik Verhees werd bijgewoond door veel leerlingen van De Hobbendonken. (Foto: Marc Cleutjens).

In Boxtel-Oost is vrijdagmiddag het kunstwerk Beeld op Hendrik Verhees van Marten Groen onthuld.

Het kunstwerk verbeeldt in cortenstaal de landmeter, die gebruik maakt van een Hollandse cirkel, die is vervaardigd van roestvrijstaal. Beeld op Hendrik Verhees is gericht op de protestantse kerk, ruim 200 jaar geleden door de bekende Boxtelaar ontworpen.

De onthulling vond plaats op de hoek van de Beneluxlaan en de Hendrik Verheeslaan, in aanwezigheid van tientallen genodigden en veel leerlingen van basisschool De Hobbendonken. Mats de Laat uit groep 8 en Lisanne Hunneman uit groep 7 mochten het kunstwerk te voorschijn laten komen.

Ze kregen hulp van wethouder Tossy de Man, voorzitter Ton Jonkers van de Stichting Hendrik Verhees en natuurlijk de landmeter zelf. Die was uit de dood opgestaan, op zoek naar zijn verloren gewaande Hollandse cirkel, een meetwerktuig dat in de 18e eeuw werd gebruikt.

De onthulling werd muzikaal opgeluisterd door seniorenharmonie Buchestelle. Wethouder De Man roemde Hendrik Verhees om zijn werk voor Boxtel. ,,Grote Boxtelaar, we zijn trots op jou, Man van de Meierij. Je was je tijd ver vooruit."

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 3 oktober.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Olieenzo Toverboom Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Podium Boxtel Huidtherapie EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Geerts advies Filipe Café zaal Kloosterzicht Remax-optimus TopSlank