09:10:02    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 17 juni 2014 12:51 uur, laatst gewijzigd op 18 juni 2014 15:52 uur

Boxtel tevreden over plan PHS

Boxtel tevreden over plan PHS

Op de foto: Burgemeester Mark Buijs is uiteindelijk toch tevreden over de financiële afspraken die hij heeft kunnen maken met de provincie en het Rijk. (Foto: Albert Stolwijk).

Boxtel moet 6 miljoen euro bijlappen voor de sanering van de dubbele overweg. Het risico dat het bedrag op zou lopen tot 12,7 miljoen is afgewend volgens burgemeester Mark Buijs, die maandagavond aanschoof tijdens het bestuurlijk overleg tussen gedeputeerde Ruud van Heugten en staatssecretaris Wilma Mansveld.

Burgemeester Buijs zegt tevreden teruggekeerd te zijn uit het overleg in Den Haag. Daarin heeft hij de gemeentelijke bijdrage zowaar nog wat kunnen verlagen: van 6,7 naar 6 miljoen euro. De overige kosten van de sanering van de dubbele overweg in de Tongersestraat en de aanleg van een noordelijke ontsluitingsweg voor bedrijventerrein Ladonk worden gedragen door Rijk en provincie. Anderhalve week geleden was Buijs nog verbaasd over de in zijn ogen karige bijdrage waarmee de provincie over de brug kwam.

Boxtel heeft zelf 2,7 miljoen in kas en kampt nu nog met een tekort van 3,3 miljoen. ,,Door hard werken en flink te schrapen, lijkt een oplossing voor de dubbele overweg na dertig jaar dan toch in het verschiet te komen”, aldus Buijs in een eerste reactie op de afspraken rond het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS).

 

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Podium Boxtel TopSlank Geld en Makelaardij Filipe EmielTechniek Elan Bikes support Geerts advies buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Meubelmakerijdenberg Toverboom Doornmalen electro Beleef Boxtel Huidtherapie