09:01:09    donderdag, 27 februari 2020
brabants centrum logo
Maandag, 17 juni 2013 08:52 uur, laatst gewijzigd op 17 juni 2013 08:53 uur

Boxtel praat weer over PHS

Boxtel praat weer over PHS

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu houdt donderdag 20 juni met ProRail een informatieavond over de voortgang van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). Medewerkers van beide instanties geven in restaurant Molenwijk te Boxtel uitleg over de voortgang van de MER-studie, de planning en de vormgeving van het proces.

De MER-studie (milieueffectrapportage) onderzoekt de invloed van de groei van het treinverkeer op het traject Meteren-Boxtel. Bekeken wordt welke gevolgen de toename van het aantal reizigers en goederentreinen hebben. In een eerder stadium zette het gemeentebestuur vraagtekens bij de Notitie Reikwijdte en Detailniveau waarin stond welke milieueffecten gemeten zouden worden.

,,De notitie bevatte in onze ogen onvoldoende waarborgen voor onderzoek naar de milieueffecten van een andere route van het goederenvervoer voor het traject Tongersestraat-Liempde en voorzag onvoldoende in een vergelijking van de voorgenomen, toekomstige situatie met de huidige situatie”, zo schrijven B. en W. in een nieuwsbrief.

DUBBELE OVERWEG

De toekomst van de dubbele overweg in de Tongersestraat (foto) staat ook centraal tijdens de informatiebijeenkomst. Na een interactief proces werden uiteindelijk twee varianten gepresenteerd die nader onderzocht worden. De ene oplossing is een tunnel ter hoogte van de bestaande overweg onder beide sporen. ,,Hierdoor kan gemotoriseerd en langzaam verkeer het spoor kruisen, zonder oponthoud door het treinverkeer”, aldus het gemeentebestuur.

De tweede oplossing voorziet in een omleiding van het verkeer ter zuiden van de dubbele overweg in de Tongersestraat. ,,De verbindingsweg Ladonk-Kapelweg zal deel uitmaken van de uiteindelijke totaaloplossing”, zo schrijven B. en W. Op 26 november wordt een voorkeursvariant aan de gemeenteraad voorgelegd en dient een besluit te worden genomen. Eind 2013 wordt deze variant voorgelegd aan het ministerie, begin 2014 start de MER-studie.

De informatieavond in restaurant Molenwijk begint donderdag 20 juni om 18.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Om 18.45 uur start een presentatie.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Doornmalen electro Beleef Boxtel Huidtherapie TopSlank Modecentrum Frans Theelen EmielTechniek Filipe Olieenzo Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Toverboom Podium Boxtel