18:54:45    zondag, 12 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 23 oktober 2012 16:29 uur, laatst gewijzigd op 28 oktober 2012 13:36 uur

Boxtel piekert over publieksbalie

Boxtel piekert over publieksbalie

Op de foto: Eind vorig jaar vormden zich lange rijen voor de balie van de afdeling Burgerzaken in het Boxtelse gemeentehuis. Onder meer omdat het identiteitsbewijs voor kinderen na 1 januari fors duurder werd. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Schijndel doet het sinds 2008 en Sint-Michielsgestel ook al een tijd. In het gemeentehuis van Haaren kunnen burgers vanaf 1 januari alleen nog maar op afspraak terecht. Boxtel is er nog niet uit.

Locoburgemeester Wim van der Zanden erkent dat er voordelen zijn te behalen met het werken op afspraak. Bezoekers hoeven niet meer aan te schuiven in een wachtrij en komen direct bij de juiste ambtenaar terecht. Toch wil het college van B. en W. de ruime openstellingsuren van de publiekshal in het gemeentehuis pas aanpassen als men ervan overtuigd is dat dit niet ten koste gaat van de huidige dienstverlening.

Omdat ook Boxtel op de financiën moet letten, is volgens het college van B. en W. de vraag gerechtvaardigd of het noodzakelijk is dat medewerkers van de afdeling Burgerzaken gaan zitten wachten tot zich bezoekers melden. ,,Maar we zijn nog niet zover dat we nu al zeggen dat mensen niet meer spontaan binnen kunnen lopen tijdens de openingsuren. Dat zou ook niet passen in ons motto om de burger centraal te stellen."

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Olieenzo Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Podium Boxtel Huidtherapie buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Doornmalen electro Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support EmielTechniek