23:08:53    maandag, 13 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 03 oktober 2012 14:40 uur, laatst gewijzigd op 03 oktober 2012 14:42 uur

Boxtel op de bres voor Circolo

Boxtel op de bres voor Circolo

Op de foto: De roze Brabanttent op landgoed Velder gaat plaats bieden aan grote shows van Cirque Eloize en Wu Wei. (Foto: Marc Cleutjens).

Het besluit van de provincie Noord-Brabant om de subsidie voor circustheaterfestival Circo Circolo na de komende editie stop te zetten, heeft voor grote ophef gezorgd. Het Boxtelse college van B. & W. stuurde deze week een brief naar het provinciebestuur waarin de verbazing over het besluit wordt uitgesproken.

Ook via andere acties wordt getracht de provincie ertoe te zetten haar beslissing terug te draaien. Het college meldde vorige week al verbaasd te zijn over het genomen besluit. ,,We laten het er niet bij zitten”, zegt wethouder Peter van de Wiel. ,,We hebben een brief gestuurd naar het provinciebestuur waarin we uitleggen waarom we deze beslissing onbegrijpelijk vinden."

In de brief noemt het college diverse argumenten om de provincie te overtuigen de subsidie aan Circo Circolo voort te zetten. ,,De provincie wil in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa zijn en Circo Circolo is daarbij altijd genoemd als een belangrijk evenement. Dat de subsidie wordt geannuleerd tijdens deze verkiezing is natuurlijk erg raar”, stelt Van de Wiel.

Lees alles over Circo Circolo in Brabants Centrum van donderdag 4 oktober.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Doornmalen electro TopSlank Filipe Alfa Toverboom Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel Geerts advies EmielTechniek Remax-optimus buisman optiek Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie