18:23:53    zondag, 12 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 16 juni 2014 09:07 uur, laatst gewijzigd op 16 juni 2014 09:09 uur

Boxtel: niet bloeden voor PHS

Boxtel: niet bloeden voor PHS

Op de foto: Als het Rijk niet met extra geld voor PHS over de brug komt, moet de provincie de beurs trekken om de verkeersproblemen bij de dubbele overweg in Boxtel aan te pakken. Dat vinden de Statenfracties. (Foto: Albert Stolwijk).

Burgemeester Mark Buijs is maandag 16 juni een van de leden van de Brabantse delegatie die Haag bij staatssecretaris Wilma Mansveld afspraken gaat maken over de rijksbijdrage aan het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer. Leden van Provinciale Staten droegen gedeputeerde Ruud van Heugten als delegatieleider vrijdag op om in Den Haag meer geld los te peuteren voor een oplossing bij de dubbele overweg in Boxtel.

Brabant rekent erop dat het kabinet 125 miljoen euro op tafel legt om gevolgen van de toename van het reizigers- en vrachtvervoer per spoor op het traject Meteren-Boxtel aan te pakken. Provincie en gemeenten hoesten zo’n zelfde bedrag, maar over de verdeling daarvan is het laatste woord nog niet gezegd.

Met name de gemeenten Boxtel en Haaren zijn ontstemd over het feit dat zij elk ruim 6,5 miljoen euro moeten bijdragen. Boxtel heeft niet meer dan 2,7 miljoen gereserveerd, terwijl Haaren hooguit enkele tonnen kan betalen. Als het niet lukt om in Den Haag meer geld los te krijgen, zal het provinciebestuur op enigerlei wijze de beurs moeten trekken, zo vindt een meerderheid van de Statenfracties. ,,U mag Boxtel mag laten bloeden voor de Brabantse spoorproblemen", sprak burgemeester Buijs vrijdagochtend tijdens een commissievergadering  in het provinciehuis.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies TopSlank Toverboom Geld en Makelaardij Huidtherapie Olieenzo Filipe EmielTechniek Beleef Boxtel buisman optiek Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Elan Bikes support Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht